Auteurs

Kirsten Cooiman

Kirsten Cooiman

Kirsten is gepassioneerd onderzoeker naar gezond en gelukkig leven.
Zij is coach (o.a. NLP), nieuwsgierig en leergierig met een hele volle boekenkast, wereldreiziger en natuurliefhebber. Ook geeft zij via www.talenbijles-zutphen.nl bijles in o.a. Engels en Duits aan scholieren. Zij heeft Happybooks gecreëerd om haar liefde voor boeken te delen en jou te helpen precies hèt boek te vinden, dat jouw leven nu mooier kan maken.

Anja Willemsen

Anja Willemsen

Anja is een single mum. Zij woont samen met haar hond Bella (11 jaar) en heeft een dochter van 18 (studerend en op kamers).
Na ruim 20 jaar politieagent te zijn geweest, heeft zij door de trap van een paard leren vliegen, waarna zij via een wonderbaarlijke salto beland is in een burnout/depressie/whiplash/angststoornis (geef het beest een naam) en via daar in de wao èn in de polder.
Zij beraadt zich nu op wat te doen met de rest van haar leven.

Marlie Franssen

Marlie Franssen

Marlie heeft jarenlang aan haar ‘zekerheden’ vastgehouden. Eén ding is zeker: ze was in een burn-out beland als ze was doorgegaan.
Door te onderzoeken en diep in haar hart te kijken, kwam ze er achter dat ze onwijs goed is in het luisteren naar mensen. En ze te coachen op hun gedachten die hen gevangen houdt. Verhip, een talent! (Werd vroeger niet verteld dat ze niet zo stilletjes moest zijn?)
Nu coacht ze mensen die (weer) de regie over hun eigen leven willen nemen. En deelt ze haar passie voor lezen en schrijven. En boeken; échte boeken hè.

Avatar

Esther De Charon De Saint Germain

Esther is een Soul Whisperer die ondernemende vrouwen uit de hele wereld helpt hun creativiteit in te zetten om zo flow en abundance in hun leven en bedrijf te krijgen. Esther’s klanten zijn slim, gevoelig en multi-gepassioneerd ze werken samen in Flow Masterminds waar ze hun ware droom realiseren.
Esther werkte meer dan 25 jaar internationaal in de wereld van kunst, design, branding en consultancy en verruilde de stad voor een oude boerderij op het Drentse platteland waar ze met zoon, man, hond en kat woont en werkt.

Marjolein Doesburg

Marjolein Doesburg

Met een aangeboren nieuwsgierigheid naar en bewondering voor mensen heeft Marjolein Doesburg (1970) van het analyseren van de biochemie in de mens haar beroep gemaakt als specialist laboratoriumgeneeskunde in een ziekenhuis. Naast haar gezin met man en drie kinderen en haar baan, geeft ze ook in diverse bestuursfuncties (Antroposana en Vrouwenpoli Boxmeer) en als buurtbemiddelaar handen en voeten aan deze nieuwsgierigheid en bewondering. Rode draad in alles wat ze doet is ‘Eigen Regie’. Omdat ze graag schrijft, resulteerde dit in haar boek ‘Eigen Koning worden - Zoektocht naar de alchemie van alledag’, dat op Prinsjesdag 2016 is verschenen.

Marloes Halmans

Marloes Halmans

Jezelf zijn, doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt en daarmee je inkomen verdienen. Marloes gelooft oprecht dat het kan. Als eigenaar van een loopbaanadviesbureau én mentor voor ondernemers leeft ze graag voor dat ondernemen een kwestie is van dóen (ook als je nog niet helemaal durft), van bijsturen, leren, en verder groeien. Vanuit haar overtuiging: elk mens is hier om met zijn talenten het verschil te maken. Naast voor Happybooks schrijft Marloes ook blogs over ondernemen, talent en loopbaanontwikkeling voor NRC-carrière. Marloes heeft "helemaal niks" met e-books of fictie boeken, maar geniet van een écht inspirerend boek, liefst in de Provençaalse zon, of thuis met Tony Chocolonely (gewoon de melkchocolade) binnen handbereik.

Florien Van Basten Batenburg

Florien Van Basten Batenburg

Florien van Basten Batenburg is schrijfster van een bestseller, blogger, co-creator, book & story coach & business mentor voor vrouwelijke coaches en food & lifestyle onderneemsters die meer vrijheid in hun leven willen. Want ik geloof dat wanneer je doet wat je écht wilt doen, je een gelukkiger leven vol vrijheid, verbinding en flow hebt. Create a bizz & life you love!

Avatar

Elsbeth Stoove

Elsbeth Stoové is dol op afwisseling, reizen, echt contact en boeken (uiteraard!). Ze gelooft dat verlangens en gevoelens er zijn om serieus naar te luisteren, ook al is niet altijd de makkelijkste weg. In haar Desire Map ('Het Plan van je Verlangen' door Daniëlle LaPorte) workshops helpt ze vrouwen (en soms ook mannen) om te ontdekken wat hun verlangens zijn en hoe ze die meteen in praktijk kunnen brengen. Als presentatietrainer begeleidt ze mensen bij het geven van een moeiteloze presentatie of speech die raakt en boeit.

Inge de Groot

Inge de Groot

Inge werkt als tijdstrateeg, projectontwerper en planner met ondernemers die goed weten wat hun Waarom? is en die met focus aan hun Wat? en Hoe? willen werken. ‘Hoe maak ik mijn idee tot een tastbaar resultaat of product, waarmee ik anderen kan helpen?’ En van die Hoe? weet Inge alles af. Inge vertaalt een idee in concrete actieplannen en strategische to do-lijsten, zodat ‘the work gets done’ en het champagne-moment in zicht is. Eerder werkte Inge als projectmanager & productieleider in de cultuursector en als virtual assistant met spiritual healers.

Yvanka Hullegie-Vletter

Yvanka Hullegie-Vletter

Yvanka is moeder van drie prachtige –en bloedeigenwijze- kids. Daarin zijn ze dubbel genetisch belast. Woonachtig in het mooie Groningen (Grun). Ze wordt erg blij van een goed boek en goede kop koffie. Kan niet tegen onrecht en ongelijke behandeling en wil de wereld een beetje mooier maken. Ze is daarom advocaat geworden. Schrijft over dingen die er toe doen (of niet).

Monique Helfrich

Monique Helfrich

Communicatie is de rode draad in het leven van Monique Helfrich, onder meer als logopedist en grafisch ontwerper. Uit bezorgdheid omtrent het taalonderwijs van haar kinderen, ontwikkelde zij een succesvolle methode om schriftelijk en mondeling gedachten beter onder woorden te brengen. Schrijven, zowel solo als met anderen, speelt sindsdien een grote rol in haar leven onder het motto ‘communiceren doen we samen.’ Monique zoekt in haar eentje ook graag de stilte op; lekker thuis met een goed boek of actief in de duinen.

Stineke Dirkzwager

Stineke Dirkzwager

Stineke Dirkzwager werkt sinds 2000 als boekverkoper bij Boekhandel Praamstra. Daarvoor studeerde zij Kunstgeschiedenis, maar in dat vak liggen de banen niet voor het opscheppen dus freelancete ze hier en daar en voedde ondertussen 3 kinderen op. Vanaf het moment dat ze kon lezen las ze alles wat los en vast zit, dus dat ze in het boekenvak terecht kwam vindt ze alleen maar logisch.
Naast haar werk in de boekwinkel beheert ze samen met haar man een vakantiehuis op een prachtig landgoed.

Desiree Broersma

Desiree Broersma

Desirèe is helemaal in-to de kaartleggingen en heeft haar eigen kaartdek ontworpen voor spirited business ladies. Pas sinds kort is ‘out of the spiritual closet’. Ze doet dingen (eigen onderneming, eigen kaartendek, coaching) die ze een paar jaar geleden zich niet voor had kunnen stellen. Ze woont samen met haar vriend en kitty in Brabant en werkt naast haar onderneming nog in het basisonderwijs als invalleerkracht.

Marjon Bohre

Marjon Bohre

Marjon Bohré is bedrijfskundige en organisatiepsycholoog.
Gefascineerd door de vraag waarom het zo lastig is om meer van onszelf
te laten zien in ons werk en ons leven, ging ze in 2012 naar Texas om
getraind te worden door Brené Brown en haar team en is de eerste
gecertificeerde facilitator van Brené’s werk in Europa. Marjon helpt
mensen die Brené’s werk praktisch willen toepassen in hun eigen leven
door workshops, trainingen, events en concrete inspiratietips.

Marianne Oude Nijhuis

Marianne Oude Nijhuis

Marianne Oude Nijhuis is orthopedagoog en schrijver. Marianne helpt moeders in verbinding te zijn met haar kinderen en zichzelf, zodat zij meer rust, acceptatie, geluk, liefde en dankbaarheid kunnen ervaren. In je moederschap kun je groeien en je kind leren zien om wie jullie werkelijk zijn. Zeker als je moederschap of je kinderen meer van je vragen dan je ooit had kunnen voorzien.