Zelfontwikkeling

Confronteer jouw Controle Monster

confronteer-jouw-controle-monster

Confronteer jouw Controle monster…en ontvang wat er naar jou toe wil komen
– Leontine Vermeer Boxem

Waarom?

Voor mij was er een eenvoudige reden om dit boek te lezen: ik kan niet meer op deze wijze doorgaan.
Er moet iets veranderen. Ik moet anders met de perfectionist in mij omgaan. De controle durven loslaten. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn lief en mijn kids. Anders weet ik niet waar dit eindigt en ben ik nog verder van huis.

Ik slaap nu al slecht en word ’s-nachts zwetend wakker. Paniekaanvallen zijn geen uitzondering. Mijn ‘to-do-lijst’ is eindeloos en ik wil graag het perfecte plaatje uitstralen. Mensen zien het perfecte plaatje namelijk als ze ons zien. Succesvolle man, mooi gezin met drie kinderen en een succesvolle vrouw. Men ziet echter niet wat zich allemaal in mijn hoofd afspeelt. Als ik faal zorgt mijn kwelmonster dat ik daar de hele dag aan herinnerd word en dat beperkt me in mijn werkzaamheden.

Teacher ‘Leontine’

Leontine weet waar ze over schrijft. Zij had een succesvolle onderneming totdat ze in 2014 werd getroffen door een agressieve vorm van Acute Leukemie. Hier heeft ze verslag van gedaan en dit kun je lezen op haar website. Het verslag is rauw, eerlijk en kwetsbaar en een absolute aanrader. De lessen die ze in deze periode heeft opgedaan, heeft ze verwerkt in dit prachtige boek.

Zeven Monsters

Leontine vertelt stapsgewijs hoe je jouw controle monster confronteert. Ze beschrijft eerst de zeven verschillende vormen die het monster aan kan nemen. Twee springen er voor mij uit:

1. ‘ik moet alles weten, dan voel ik me veilig’ of

2. ‘ik laat me door niemand vastpinnen’.

We noemen ze ‘Weetgraag en Wegren Wendy’.

Paradoxen

Vervolgens worden de verschillende paradoxen besproken.
De paradox ‘waar is ook niet waar’, blijft bij me hangen. Jouw waarheid is niet de waarheid. Aangezien ik ben opgeleid met veel boeken waar de antwoorden staan, is dat een dingetje. Geef mij maar gewoon feiten; informatie die ik kan verwerken. Hoezo, ‘waar is ook niet waar’? En met die verwarring begint het. Ik moet verwarring omarmen en daar ontspannen mee omgaan. Nog zo’n opgave.

‘Bang zijn is veilig’ is ook een hoofdstuk vol herkenning.
Als ik ergens veilig ben, dan is het wel met mijn eigen angsten. Ze zitten op mooie plekken in mijn hoofd en deze zijn goed ingericht. De sloten zitten erop en ik ken de plekken goed. Mijn angsten zijn echter altijd aanwezig. Ze zijn prachtig geïncludeerd zou je zeggen, maar dat is niet het geval. Leontine is streng.

‘Falen brengt succes’ is nog zo’n paradox.
Dat je het leest en denkt: dat wil ik ook!
In mijn huidige werk is falen geen optie. Dan word je afgebrand, afgefakkeld. Van falen wordt gebruik gemaakt en mij zakelijk gezien kwetsbaar opstellen is daarmee –op zijn zachtst gezegd- een uitdaging.

De laatste paradox ‘spelen is professioneel’, is een paradox waar ik gelukkig van word. Creativiteit in mijn werkzaamheden brengen is iets waar ik naar uitkijk.
Maar eerlijk is eerlijk: het is hard werken met die paradoxen…

E-course

Leontine biedt naast het boek ook een online e-course aan. Aangezien ik moeite heb om de paradoxen mij goed eigen te maken en ‘Weetgraag Wendy’ te includeren schrijf ik me ervoor in. Het werkboek is prachtig gemaakt en kun je je goed eigen maken. Reflecteren is het antwoord. Op deze manier kun je het geschrevene beter verwerken. Het werkt in ieder geval voor mij. Ik schrijf een afscheidsbrief waarin ik Wendy bedank voor haar goede zorgen, maar dat ik haar nu niet meer zo vaak nodig heb. Dat ze met pensioen mag gaan en dat ik haar als een oude raadgever soms nog om advies zal vragen. Ik zal hiervoor alleen niet meer de hoofdprijs betalen. Ze mag periodiek declareren per minuut en niet meer per dag.

Begin van het einde

’s Avonds schrijf ik deze brief en er valt een last van mijn schouders. Ik kan weer slapen. Het begin is er en ik ben heel bij dat ik de eerste stappen heb gezet.

Yvanka Hullegie-Vletter

Het boek kun je hier bestellen. Dit is een affiliatelink (Happybooks krijgt een deel van de opbrengst) via de auteur zelf zodat je het rechtstreeks ontvangt van de ‘bron’, met nog een persoonlijke, handmade gift van Leontine!

Win een e-course

En zij heeft ook nog een mooie verrassing voor alle vrouwelijke lezers van Happybooks (sorry mannen, nu even niet voor jullie ;), die ze hieronder met je deelt.

Mijn naam is Leontine Vermeer Boxem, met Perfect Onvolmaakt® empower ik vrouwen middels de kracht van kwetsbaarheid. Ik wens dat zoveel mogelijk vrouwen gaan beseffen dat als onvolmaaktheid je grootste kracht mag zijn, niets je meer kan weerhouden. Daartoe heb ik naast boeken, blogs, coaching en online cursus ook ruimte gemaakt voor een community van perfect onvolmaakte vrouwen, die het beste uit zichzelf en het leven willen halen – en wel wat ‘guidance’ kunnen gebruiken in het hoe.

Ik vind het dan ook heerlijk om te kunnen zeggen dat ik onder de vrouwelijke lezers van Happybooks die zich vóór 10 maart 2017 inschrijven als Perfect Onvolmaakt Sister 1 e-course ‘Leer Loslaten met Grip’ (t.w.v. 169,-) verloot.

De e-course die je kunt winnen is een verdieping van het boek ‘Confronteer je controle monster’, waarin je in 9 video-lessen de lessen uit het boek verder kunt onderzoeken en kunt verinnerlijken. Op zo’n manier, dat het niet alleen een goed idee blijft, maar ook werkelijk in je dagelijks leven en handelen kan gaan werken voor jou. Zodat je kunt ontvangen wat er naar je toe wil komen… Lees hier meer over de e-course.

Sisterhood community

De Perfect Onvolmaakt Sisterhood is een besloten community van Perfect Onvolmaakte vrouwen die elkaar vinden voor ontmoeting, aanmoediging, delen en inspireren. Tevens maak ik elke week een gratis les exclusief voor de Perfect Onvolmaakte Sisters. De lessen gaan over vrouwelijkheid, perfect onvolmaakt vrouw zijn en innerlijke groei. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Op 10 maart maak ik de winnares bekend aan Kirsten. De winnares zal ik persoonlijk benaderen met inloggegevens en alles wat verder nodig is.

Ik zie jullie graag!

Leontine Vermeer Boxem

Dus lieve lezeressen, aarzel niet en schrijf je in!
Ik ken Leontine persoonlijk en kan haar van harte aanbevelen. En wie wil er nou niet bij zo’n prachtige Sisterhood horen en ook nog kans maken op een boeiende E-course die je leven mooier kan maken en kan verdiepen?

XO Kirsten

Over de auteur

Yvanka Hullegie-Vletter

Yvanka Hullegie-Vletter

Yvanka is moeder van drie prachtige –en bloedeigenwijze- kids. Daarin zijn ze dubbel genetisch belast. Woonachtig in het mooie Groningen (Grun). Ze wordt erg blij van een goed boek en goede kop koffie. Kan niet tegen onrecht en ongelijke behandeling en wil de wereld een beetje mooier maken. Ze is daarom advocaat geworden. Schrijft over dingen die er toe doen (of niet).

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.