Zelfontwikkeling

Wat is jouw diepste verlangen?

‘Het Plan van je Verlangen’ door Daniëlle LaPorte

Goede voornemens en je diepste verlangens…

Heb jij wel eens goede voornemens met oud en nieuw?
En, houd je ze dan vol? Bereik je je doel? Of weet je eigenlijk niet wat je echte verlangens zijn?

Het plan van je verlangen, Danielle LaPorte

Veel mensen willen van alles maar krijgen het niet voor elkaar om zich eraan te houden of hun doel te bereiken. Daniëlle LaPorte had dit ook en kreeg er helemaal genoeg van. Zij is gaan uitzoeken hoe dat komt en wat je kunt veranderen om te zorgen dat je wèl een doel bereikt of een goed voornemen volhoudt. En zij kwam tot een verrassende ontdekking.

Gelukkig zijn

Alles wat je wilt, of het nu gaat om afvallen, een mooi huis, een nieuwe baan of een relatie, je wilt het omdat je denkt gelukkiger te zullen zijn als je dat hebt (bereikt).

Dus eigenlijk ben je op zoek naar een gevoel.
Je verlangt ernaar om bijvoorbeeld jezelf te accepteren, vrijheid te ervaren, overvloed te voelen, je geliefd te voelen en liefde te geven.
Je wilt je ontspannen voelen, of avontuurlijk, of in harmonie, of innerlijke rust ervaren en je verwacht dat je dat pas kunt ervaren als je 10 kg afvalt, dat nieuwe huis/baan/partner hebt of, vul maar in wat jij op je lijstje hebt…

Van actie naar gevoel

Vaak weet je van jezelf niet eens precies naar welk diepst verlangde gevoel je nu daadwerkelijk op zoek bent; je richt je vooral op de acties en op de te bereiken doelen.
Als je dat wel weet, kun je daar iedere dag naar op zoek.
Dan kun je je iedere dag richten op het ervaren van dat gevoel met kleine acties, een andere blik op de wereld en nieuwe overtuigingen die dat gevoel ondersteunen. Daardoor wordt dat gevoel steeds groter. En als dat gebeurt, komen er steeds meer acties op je pad die daarbij passen en die dat gevoel nog meer versterken.
Acties die je van tevoren nooit met je ratio had kunnen bedenken.
En het doel dat je had bedacht? Dat kan er ook zo maar eens totaal anders uitzien!

Het boek

In het eerste deel van het boek neemt Daniëlle je mee op haar zoektocht en legt ze uit wat ze heeft geleerd. Ze legt de theorie uit in haar bijzondere, beetje poëtische taal, en geeft veel voorbeelden.
In het tweede deel ga je zelf op zoek naar je diepst verlangde gevoelens. Met behulp van allerlei vragen en opdrachten kun je gaan uitvinden welke gevoelens jou drijven tot de acties die je onderneemt.

Voor mij was dit een boek om steeds weer op te pakken. Het heeft me aangezet om op zoek te gaan naar mijn allerdiepste verlangens en die helder te krijgen. Hoe wil ik me voelen, het liefst iedere dag?
Soms kan ik mezelf kwijtraken en denken dat ik echt eerst meer moet verdienen en buiten moet wonen om diepe ontspanning te ervaren; of dat ik de droombaan moet hebben om me vervuld te voelen.
Ik besef dat dat een enorme valkuil is en dat ik mezelf daar alleen maar mee vastzet.

Goede voornemens voor iedere dag

Iedere dag kan ik momenten creëeren van ontspanning, me vervuld voelen met kleine, bijzondere momenten en ontmoetingen. Het heeft alles te maken met hoe ik naar mezelf en de wereld kijk, en in hoeverre ik durf te vertrouwen op wat er op mijn pad komt i.p.v. alles te willen afdwingen en controleren.

Zucht.

Vertrouwen en loslaten.

Voor mij de grootste lessen van het leven.

p.s. Mocht je meer willen weten over het boek en wat het je kan leren, kijk even bij Happybooks auteur Elsbeth Stoové. Zij geeft trainingen over dit onderwerp.

Kirsten Cooiman

 

*** UPDATE 1 JULI 2016: Van de uitgever Altamira mag ik 3 exemplaren weggeven!! Als je onder dit blog vertelt waarom jij het boek wilt lezen, dan maak je kans op een GRATIS EXEMPLAAR! Deel dit nieuws met je vrienden die ook van inspirerende boeken houden. Share the love for books! *** Deze actie is inmiddels voorbij. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe acties bij Happybooks!

 

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Kirsten Cooiman

Kirsten Cooiman

Kirsten is gepassioneerd onderzoeker naar gezond en gelukkig leven.
Zij is coach (o.a. NLP), nieuwsgierig en leergierig met een hele volle boekenkast, wereldreiziger en natuurliefhebber. Ook geeft zij via www.talenbijles-zutphen.nl bijles in o.a. Engels en Duits aan scholieren. Zij heeft Happybooks gecreëerd om haar liefde voor boeken te delen en jou te helpen precies hèt boek te vinden, dat jouw leven nu mooier kan maken.

21 Comments

 • Wat een gave actie!
  ‘Per ongeluk’ ben ik dit boek kort geleden tegen gekomen en het resoneert gewoon met alles in mijn leven op dit moment. Zowel de mooie als minder mooie gebeurtenissen.

  Vertrouwen en loslaten, twee enge begrippen voor iemand die voorheen altijd de controle heeft willen hebben. En nu ervaar ik steeds meer dat controle niets meer is dan handeling vanuit angst.

  Ik sta open voor een nieuwe zienswijze!
  En ik denk dat dit boek vele eye-openers gaat geven.

 • Wat mooi, zou het graag winnen ..voor mn man, nog steeds zoekende is naar een passende baan, waar hij blij van wordt. Dat is in deze wereld heel moeilijk, als jer er al een aantal werkjaren op hebt zitten. We proberen elke dag positief te blijven, dit boek zou een echte hulp kunnen zijn, dus..ik doe graag mee!

 • Yess! Ik doe graag mee met deze fijne actie! Het lijkt me een heerlijk boek (en in het Nederlands…) om mee te nemen op mijn pad van passie en werk. Ik ben op een soort van kruispunt gekomen hierin en laat me graag weer verder inspireren!

 • Wat zou het leuk zijn om dit boek te lezen. En dus te winnen. Als loopbaancoach probeer ik dagelijks mensen in contact te brengen met hun passie. Als je datgene doet wat dicht bij je hart ligt, is het heerlijk om te doen en ervaar je het (bijna) niet als werk. Ben benieuwd wat dit boek mij hierover nog meer kan leren!

 • ik ben wel benieuwd naar welk gevoel ik op zoek ben… dus ja, ik wil het graag lezen! En nog beter hoe ik dit NU kan gaan toepassen elke dag!

 • Vanuit mijn bedrijf ‘The conscious business girl’ help ik vrouwelijke zelfstandig ondernemers die een bedrijf van betekenis willen laten bloeien. Ik zie hen altijd worstelen met hun doelen. Wat is het nu echt? Ik ben benieuwd of dit boek van Danielle LaPorte mij nieuwe inzichten geeft om mijn cliënten nog beter daarmee te helpen.

 • Het lijkt me een heel mooi boek dat mij verder zal kunnen helpen om te blijven vertrouwen en door te gaan met mijn diepste verlangen en passie.
  Soms slaat de twijfel toe en dan is het fijn om feedback ‘in de boekenkast’ te hebben staan en daar op terug te kunnen vallen….

 • Mijn diepste verlangen? Tja, ik ben enthousiast boekrecensent, maar mijn diepste verlangen is toch wel om ooit zelf een boek te schrijven. Daarnaast wil ik graag voor mijzelf beginnen als communicatieadviseur annex tekstschrijver.

 • Een boek dat op het juiste moment op mijn deurmat zou vallen…..het voelt alsof er een cadeau vlak voor mij staat dat ik nog niet uit kan pakken, maar het verlangen is voelbaar, bijna tastbaar. En het voelt ook alsof ik er heeel dichtbij ben. Soms frustrerend, en 10 stappen terug….vertrouwen blijven houden dat ik op het juiste pad ben. Dat ik mag shinen. En mijn spelen, delen en helen bedrijf vorm inhoud en hart kan geven. En als ik naam kan geven aan dat voelbare verlangen is dat wellicht net de sleutel die op dit moment die ene poort kan openen naar de absolute flow en passie. x

 • Vertrouwen, geloven en voelen in jezelf, de kracht vinden het uit te voeren. Ik wil wel maar ik weet het even niet hoe. Jaren zocht ik naar de mogelijkheid, de weg hoe ik dit moest doen. Hoofd en gevoel/warmte waren gescheiden en vonden elkaar niet.

  Tot een jaar geleden. langzaam komen ze samen, komt er licht aan het einde van de tunnel, vind ik de kracht weer en zie/krijg ik handvatten welke ik nu gebruik!

  Dit boek is ook zo’n handvat, welke ik graag zou willen gebruiken. Het cadeau wat ik zou krijgen wanneer ik deze mag ontvangen, is voor mij weer een stimulatie er voor te mogen gaan. Ik mag er zijn!!!!!!

 • Mijn verlangen is niet iets van mij alleen maar van ons allemaal daarom zou ik graag het het boek winnen zodat ik kan groeien, delen en het vermenigvuldigen ♡☆

 • Al zo vaak zien liggen, maar nog niet gelezen, het verlangen om dit boek op te pakken en in me op te nemen wordt met de dag sterker 🙂
  Is ‘honger naar nieuwe kennis’ ook een verlangen uit dit boek? Super Kirsten wat je aan het doen bent met Happybooks! En wat tof dat je de echte boekhandels steunt!

 • Een welkome aktie waar ik graag aan mee wil doen. Mijn diepste verlangen is de tools te vinden om mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel ook op mijzelf toe te passen, mijzelf niet steeds wegcijferen.. Ik merk nu dat ik het zelfs lastig vind om te omschrijven in een zin om iets voor mezelf te vragen, grappig.

 • Wauw dat lijkt mij een mooi boek. Als life coach herken ik veel van wat je schrijft en hoe Danielle in haar boek schijnbaar schrijft. Ik zou dit boek graag willen lezen om het in eerste instantie op mezelf toe te kunnen passen. Daarnaast zal het enorm verduidelijken en helpen om mijn klanten, vrouwen die onvoldoende naar hun eigen verlangens kijken, te ondersteunen dit meer te ontdekken. Het is mijn missie om 100.000 vrouwen te bereiken en te inspireren meer naar hun eigen verlangens te kijken. Zo kunnen wij gelukkiger in het leven staan en dit doorgeven naar de mensen om ons heen.

 • Wow, hoe gaaf zou het zijn om dit boek te mogen winnen en de timing kon niet beter zijn……
  Druk bezig met het opzetten van mijn eigen coachingspraktijk. Een grote drang om te leven vanuit mijn passie en mijn creativiteit de vrije loop te kunnen laten. Mooie en gave nieuwe dingen te creëren, en daarbij mijn energie te laten flowen. Tegelijkertijd voel ik ook al die blokkades ´Gaan mensen hier echt voor betalen´en ´Zou je nou wel echt je vast baan (lees zekerheid) opgeven´.

  Het zou dan ook heel fijn zijn meer te leren over wat me nou in de weg staat en te leren dit uit de weg te ruimen om mijn angsten onder ogen te zien en toch te durven springen, vanuit het vertrouwen dat het goed zal komen.

 • Ooh, wat wil ik graag mijn diepste verlangens vinden! Waar word ik blij van? Wat kan ik gaan doen om weer voluit te leven en de wereld mijn geschenk te schenken? Als dit boek mij kan helpen dit te ontdekken, dan doe ik heel graag mee! En zet ik het daarna in een minibieb, zodat veel meer mensen hun verlangen gaan leven. Of ik geef het door aan 1 van de dames hierboven 😉

 • Booklovers! De winnaars zijn bekend: Eugenie, Estrella en Marit, jullie zullen binnenkort het boek ontvangen. Stuur hiervoor een mail naar kirsten@happybooks.nl met je adres zodat de uitgever het naar je toe kan zenden. Heel veel plezier ermee en laat ons weten wat je van het boek vond.
  En voor de anderen, helaas deze keer niet voor jullie! Maar er komen vaker dit soort acties, dus blijf Happybooks volgen. Nu bijvoorbeeld kun je een leuk kookboek winnen. Kijk maar naar de vlog over 3 kookboeken, dan zie je het voorbij komen. Reageer en maar kans op een van de mooie kookboeken.
  Hartegroet, Kirsten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.