Column

De Kunst van het toelaten

reading-books

De kunst van het toelaten

Om nou te zeggen dat ik die kunst al beheers……ik weet het niet.

Op zo’n dag als vandaag (tja, je hébt van die dagen dat je geen enkel kunstje lijkt te beheersen) sla ik als een radeloze aan het bladeren. En dan vooral in boeken waaruit ik ooit eens iets geleerd heb. Ik ga op zoek naar oplossingen. Ik wil ideeën opdoen en zinnen herlezen die maken dat ik mij beter ga voelen.

Zo snel mogelijk.

Het liefst nu…….

Ik schiet van hot naar her door bladzijdes en kom intussen tot de ontdekking dat boeken voor mij gebruiksvoorwerpen zijn. Ik vouw ezelsoren en zet strepen dat het een lieve lust is.

Vandaag doe ik een greep naar Esther Hicks. Het boek heet: “De wonderlijke kracht van bewuste intentie”. Ik had het boek al een paar jaar in huis voor ik het echt ging begrijpen. Het kwartje viel nadat ik een aantal van haar bijzonder verhelderende You-Tube filmpjes had bekeken.

Ik lees een aantal omgeslagen pagina’s en herinner mij de lessen over focussen op een ietsie pietsie beter gevoel dan het huidige. Over scheppende gedachten en bewust creëren. Over dat de trilling die je uitzendt, je punt van aantrekking is.
En dan valt mijn oog op de tekst dat er soms van die dagen zijn, waarop je maar beter de boel de boel kunt laten. Vooral niet te hard je best gaan doen. (Als in: binnen 10 minuten je al je lessen willen herinneren én er iets mee doen omdat je je nú nú NÚ beter wilt voelen…..)

Morgen weer een nieuwe dag, nieuwe ronde nieuwe kansen. Zoiets.
Ik sla het boek weer dicht en blijf hangen op de ondertitel: De Kunst van het toelaten.
Kunst wordt hier met een hoofdletter geschreven.

Ik snap wel waarom.

Anja Willemsen

Je kunt de boeken HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Anja Willemsen

Anja Willemsen

Anja is een single mum. Zij woont samen met haar hond Bella (11 jaar) en heeft een dochter van 18 (studerend en op kamers).
Na ruim 20 jaar politieagent te zijn geweest, heeft zij door de trap van een paard leren vliegen, waarna zij via een wonderbaarlijke salto beland is in een burnout/depressie/whiplash/angststoornis (geef het beest een naam) en via daar in de wao èn in de polder.
Zij beraadt zich nu op wat te doen met de rest van haar leven.

Bericht

  • Hoi,

    Je eerste column gelezen An! Mooie primeur! De kunst van het toelaten, voer voor overpeinzingen inderdaad.

    Veel succes met alle colums en schrijfwerk dat nog komen gaat. Ik ben benieuwd!

    Liefs,
    Anne-Marie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.