Column

Over E. Gilbert en C. Strayed

bike-Netherlands-polder

 

Volgens mij zijn er best overeenkomsten tussen bovengenoemde dames en mijzelf. En ik voel de behoefte die uit te leggen.

Elizabeth Gilbert schreef in de prachtige autobiografie genaamd Eten Bidden Beminnen, over hoe zij haar leven op de schop nam en op reis ging naar respectievelijk én achtereenvolgens Italië, India en Indonesië. Ze ging daar inderdaad en eveneens achtereenvolgens veel eten, leerde bidden én opnieuw beminnen.

Cheryl Strayed schreef het wonderschone biografische Wild. Zij liep na een boel privé-ellende een voettocht van 1700 kilometer.

Het lezen van deze 2 boeken brengt mij in een zalige romantische roes. “Zou ik ook…..???”

Een rondvraag binnen mijn boeken beminnende kennissenkring leert mij, dat ik hierin niet de enige ben. Menigeen heeft zich na het lezen van deze boeken afgevraagd hoe het zou zijn om zelf eens een poosje aan stutten te trekken. Zou dat dan eindelijk dé oplossing zijn voor jarenlange *stress *burn-out *depressie * onvrede *twijfel *slechte relatie? (Doorhalen wat niet van toepassing is.)
Kom je dan echt *herboren *verlicht *lichter *gelukkig *uitgerust * zen terug?

Hoe zou het toch zijn….

Ik mijmerde erover na Wild. Die auteur liep een mega trail door de wildernis, van Mexico naar Canada. Zeventienhonderd… kilometer. Misschien zou ik het aantal kilometers met 98% kunnen verminderen?

Mmm, dan maak ik nog geen schijn van kans. Ik zou nog geen 15 minuten met een blaar of een zere knie doorlopen. En bovendien wacht ik momenteel nog op mijn eerste setje steunzolen. Eerst eens kijken wat dat fysiek voor een voordeel oplevert.

Maar een reis door 3 landen dan, als in Eten Bidden Beminnen? Financieel gezien zou ik wel genoodzaakt zijn binnen Europa te blijven, maar toch, dat is ook mooi.

En vliegen is trouwens geen optie om dezelfde geldelijke reden, maar met de auto kom je ook een heel eind. Hoewel, die is 15 jaar oud. En een half.
Bovendien heb ik een oude hond. Die is overal bang, behalve bij mij. Dus zij moet mee. Hm…dat levert wellicht problemen op bij eventuele overnachtingsadressen.

Tja, wat nu.

Was ik dit verhaal nou echt begonnen met aandacht te vragen voor overeenkomsten tussen de auteurs en mijzelf?

Nou ja, het lijkt mij allemaal best wel wat, dat reizen met jezelf naar verre oorden en rustige plekken. En ik geloof ook nog in het heil van dergelijke ondernemingen.
Tot zover de overeenkomst. Hoe nu verder met mijn romantische gevoelens.

Ik denk dat ik eerst maar eens een lekker stukje ga fietsen. En kijken of ik hier in de polder alvast wat rust kan vinden.

In mijzelf.

Anja Willemsen

Je kunt de boeken HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Anja Willemsen

Anja Willemsen

Anja is een single mum. Zij woont samen met haar hond Bella (11 jaar) en heeft een dochter van 18 (studerend en op kamers).
Na ruim 20 jaar politieagent te zijn geweest, heeft zij door de trap van een paard leren vliegen, waarna zij via een wonderbaarlijke salto beland is in een burnout/depressie/whiplash/angststoornis (geef het beest een naam) en via daar in de wao èn in de polder.
Zij beraadt zich nu op wat te doen met de rest van haar leven.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.