Zelfontwikkeling

Geluk begint in je brein

geluk-begint-in-je-brein

Je wilt gewoon gelukkig zijn, toch?

Daar begint het boek ‘Geluk begint in je brein’ mee. Ja, tuurlijk wil ik dat! Ik lees zo’n beetje alles wat los en vast zit rond het thema geluk, en ik ben er steeds meer achter dat ik toch zelf degene ben die dit in de hand heeft….

Dus dat geluk in mijn brein begint, vind ik interessant. Wat is dan de eerste stap die je zet? Waar zit dat geluk dan ergens? Kan ik er zo bij? Moet ik het trainen? Allemaal vragen die me bezighouden.

Aangezien ik alle soorten boeken lees, kom ik ook boeken tegen op de meest uiteenlopende niveau’s: van spirituele verlichting tot geluk vind je in stilte, lange reizen in jezelf die misschien wel nooit ophouden, tot reizen in het verleden en vorige levens.

En dan is dit boek een heerlijke verlichting…

Het is gewoon praktisch, ook wel eens fijn. Wetenschappelijk onderbouwd, dus je weet zeker dat het werkt. Niks geen teleurstellende reizen in jezelf, maar gewoon weten waar je aan toe bent. Je hebt het zelf in de hand. Punt.

Want wist je bijvoorbeeld dat je je gedachten kunt sturen? Weet je hoe je hersenen werken? Allemaal antwoorden waar je zelf wat aan hebt.

En ja, het is ook gewoon fijn om te lezen wat je kunt eten om gelukkig te worden. Aangezien ik zelf niet alle boeken rond superfoods uitpluis, is het gewoon fijn om te weten dat je ook gelukkig wordt van pure chocolade!

Direct aan de slag

Dit boek leert je hoe je op verschillende punten de regie direct zelf kunt pakken. Gewoon, to-the-point, in simpel nederlands. Ja, je zult toch echt zelf aan de slag moeten als je gelukkig wilt zijn, en met dit boek krijg je simpele handvatten. Vanuit verschillende perspectieven kun je onderzoeken wat bij jou past om meer geluk te ervaren: anders denken, jezelf beter voelen, mediteren, anders eten, de hoeveelheid slaap die je krijgt. Uiteindelijk komt alles samen in een evenwichtige balans.

Je weet het eigenlijk allemaal wel, maar nu staat het overzichtelijk bij elkaar. Enig aandachtspuntje: de titel vermoedt dat het alleen om je verstandelijke perceptie van geluk gaat, maar uiteindelijk draagt je hele lichamelijke welbevinden er ook aan bij of je je gelukkig voelt. En daar gaat het juist om in dit boek.

Samenvattend: gemakkelijk en praktisch toe te passen in je leven zoals je het nu leidt!

Marlie Franssen

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm

Titel: Geluk begint in je brein
Auteur: Teresa Aubele, Stan Wenck en Susan Reynolds
Prijs: € 22,50
Uitgever: Deltas
ISBN: 978-90-447-2457-7

Over de auteur

Marlie Franssen

Marlie Franssen

Marlie heeft jarenlang aan haar ‘zekerheden’ vastgehouden. Eén ding is zeker: ze was in een burn-out beland als ze was doorgegaan.
Door te onderzoeken en diep in haar hart te kijken, kwam ze er achter dat ze onwijs goed is in het luisteren naar mensen. En ze te coachen op hun gedachten die hen gevangen houdt. Verhip, een talent! (Werd vroeger niet verteld dat ze niet zo stilletjes moest zijn?)
Nu coacht ze mensen die (weer) de regie over hun eigen leven willen nemen. En deelt ze haar passie voor lezen en schrijven. En boeken; échte boeken hè.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.