Spiritualiteit

Durf jij echt gelukkig te zijn?

gelukkig-zijn-moet-je-durven

Gelukkig zijn moet je durven – Rosalinda Weel

Durf jij het? Leven vanuit je hart?

Heel veel mensen worstelen met deze vraag. Want wat laten we ons leiden door anderen, systemen, en eigen kritische stemmen. Ook voor mij is het nog steeds een proces. Ik heb al veel stappen gezet, maar toch. Telkens ploppen er weer stemmen op, overtuigingen die toch hardnekkig blijken. Zoals die stem die me toeroept: ‘wat zullen anderen wel niet denken, ze zijn toch veeel beter dan jij bent, dit ga je toch niet menen?’ Met als gevolg de neiging om in mijn holletje te blijven zitten. Wat ook niks oplevert. Maar waarom durf ik dan toch niet?

Even stil staan

Sta jij wel eens stil bij wat je echt wilt? Of leef je op de automatische piloot? Met de handrem erop, in een wereld vol zekerheden?
Is een droomleven wel haalbaar? En wat is dat droomleven dan?

Als je met deze vragen zit, is dit boek een aanrader. Ik houd van boeken waarin theorie, verhalen en oefeningen elkaar afwisselen. Nou, dit is er zeker één in die categorie.
Lekker praktisch, niet te dik, goed leesbaar en vol herkenbare verhalen. Fijn, we worstelen dus niet alleen!

Vind je eigen pad naar innerlijk geluk

Doel van het boek is om dichter bij je innerlijk geluk te komen, en soms zijn dat kleine dingen. Maar ook vooral je eigen plan schrijven en stappen zetten. Ontdekken wat voor JOU nu echt belangrijk is. Rosalinde omschrijft het als een reisgids. En dat is het ook; om bij elk station dat je passeert stil te staan. Soms even uit te stappen, maar dan zeker je reis te vervolgen.
Elk hoofdstuk leidt je door de vragen heen: wie ben ik, waar ben ik, waar wil ik naartoe, hoe doe ik dat.

Rosalinda geeft aan elke einde van een hoofdstuk oefeningen, vooral schrijfoefeningen. Ik geloof in de kracht van schrijven, dus ik ben hier heel blij mee. Je gedachten op papier zetten helpt je enorm in je proces. Ook krijg je meditatieoefeningen waarmee je de reis naar binnen maakt. Deze meditaties zijn te downloaden via de site. Of je nu veel ervaring hebt met mediteren of niet, op deze manier kan iedereen het doen! (En ervaar je wat het oplevert)

Praktische spiritualiteit

Lezen én doen dus, perfect voor als je echt stappen wilt zetten.
Het boek is daarnaast ook een praktische inleiding in de spiritualiteit, de ontwikkeling van je eigen kracht, bewustzijn en energie.
En wat ik écht leuk vind? Op elke pagina een inspirerende quote!

Veel herkenning vond ik in het hoofdstuk over de ‘leraren’ in je leven. Alle mensen, ontmoetingen, gebeurtenissen kun je zien als leraar in je leven. En is de uitkomst waar jij je nu bevindt. Of ze nu positief of negatief waren, je hebt altijd de mogelijkheid om nieuwe, bewuste keuzes te maken. Fijn!

Wat het mij heeft opgeleverd? Ik mag nog wat bagage uit mijn koffer halen, waar ik niks aan heb. Mijn kritische stem die mij nog wel een toespreekt om vooral niet zichtbaar te worden. Omdat ik dat spannend vind. Het is een kwestie van durven, hè. Ja, iedereen heeft zijn/haar eigen proces. Maar al schrijvend kom ik weer een stukje verder op mijn reis!

Marlie Franssen

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Marlie Franssen

Marlie Franssen

Marlie heeft jarenlang aan haar ‘zekerheden’ vastgehouden. Eén ding is zeker: ze was in een burn-out beland als ze was doorgegaan.
Door te onderzoeken en diep in haar hart te kijken, kwam ze er achter dat ze onwijs goed is in het luisteren naar mensen. En ze te coachen op hun gedachten die hen gevangen houdt. Verhip, een talent! (Werd vroeger niet verteld dat ze niet zo stilletjes moest zijn?)
Nu coacht ze mensen die (weer) de regie over hun eigen leven willen nemen. En deelt ze haar passie voor lezen en schrijven. En boeken; échte boeken hè.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.