happy-booktalk

Interviews

Booklovers!

Op deze pagina vind je alle interviews die ik (Kirsten) had met boeiende mensen over inspirerende boeken en wat deze boeken voor hen betekenen in hun leven.
De interviews vonden live plaats op de Facebook pagina van Happybooks en zijn daarna gedownload en hier geplaatst. Als je er de volgende keer live bij wilt zijn zodat je kunt reageren, volg ons op FB en geef aan dat je er bij wilt zijn als de nieuwe aankondiging voorbij komt. Zo mis je niets!
Je vindt de video’s ook op Youtube.

*************************************************

Over de reis van de held, storytelling en het volgen van je ‘bliss’

In deze Happy booktalk spreek ik met Sara Bobkoff. Zij weet alles over ‘De reis van de held’ en de boeken van Joseph Campbell. Wat is de reis van de held en waarom is het belangrijk? En de reis van de heldin, is die anders? Die reis komt aan bod in de boeken van Maureen Murdock, waar we het ook over hebben. En wat is de kracht van storytelling? Verder bespreken we ook nog het boek The gene, an intimate history door Siddhartha Mukherjee dat gaat over epigenetica.Het werd een zeer geanimeerd en boeiend gesprek dat grotendeels in het Engels ging omdat Sara Amerikaanse is.

Over kunst, creativiteit en anders leren kijken naar de wereld

In dit gesprek met Esther De Charon hebben we het over kunst, creativiteit en haar favoriete boeken. Zoals het Tibetaans boek van leven en sterven, door Sogyal Rinpoche, en How to steal like an artist, door Austin Kleon.

Hoe realiseer je je plannen en je dromen?

In deze eerste Happy booktalk spreek ik met Inge de Groot, die alles weet over het realiseren van plannen en dromen en wat je daar voor nodig hebt. Haar favoriete boeken zijn onder andere de boeken van Gretchen Rubin, De Grit factor, door Angela Duckworth en Je kunt je leven helen door Louise Hay.