Gezond Leven

Kanker overleven tegen alle verwachtingen in – 9 wegwijzers

‘Radicale Remissie’ door Kelly Turner

Wegwijzers om weer gezond te worden

Hoe kan het dat sommige mensen, tegen alle verwachtingen in, wél genezen van kanker?

foto radical remission

Wat doen zij en wat laten zij? Hoe ziet hun leven eruit en wat kunnen wij van hen leren?
Kelly Turner is wetenschapper en heeft onderzoek gedaan naar meer dan 1000 gevallen van, wat zij noemt, radicale remissie. Niet spontaan, want die mensen hebben zonder uitzondering hun leven radicaal omgegooid en wel degelijk iets gedaan, maar wel tegen de verwachtingen van de reguliere artsen in.

Leren van anderen

Het blijkt dat de oncologen en andere artsen zelden verder vragen en uitzoeken hoe deze genezingen hebben kunnen plaatsvinden en wat wij ervan zouden kunnen leren. Dit heeft Kelly Turner wel gedaan.

Zij onderzocht meer dan 1000 gevallen op papier en sprak met meer dan 100 overlevers over hun genezingsproces. Bij al deze gevallen vond zij 9 hele duidelijke overeenkomsten, die zij in dit boek bespreekt.

1- Zij gaan radicaal anders eten.

2- Zij nemen zelf de verantwoordelijkheid over hun eigen gezondheid; het heft in eigen handen.

3- Zij volgen hun intuïtie.

4- Zij gebruiken voedingssupplementen en kruiden.

5- Zij verwerken onderdrukte emoties.

6- Zij vergroten hun positieve emoties en creëren bewust positieve ervaringen.

7- Zij omarmen hun sociale netwerk, de ondersteuning van vrienden en familie.

8- Zij verdiepen hun spirituele verbinding.

9- Zij hebben sterke redenen om te willen blijven leven.

Waardevolle informatie

Op ieder punt wordt in het boek uitgebreid ingegaan en de patiënten komen ook zelf aan het woord. Heel helder legt het boek uit wat iemand heeft gedaan, wat je ervan kunt leren en hoe je het kunt toepassen in je eigen leven.
De verhalen die voorbij komen zijn stuk voor stuk indrukwekkend, en de logica achter deze punten is voor mij zo duidelijk, dat ik niet begrijp dat dit niet overal wordt toegepast.

Dit boek heeft op mij een enorme indruk gemaakt en ik zou willen dat iedere arts dit zou lezen. Wat zóu de gezondheidszorg er anders uitzien als dit zou worden toegepast in de reguliere zorg!

Voor mijzelf is het ook een eyeopener geweest. Dat je gezond moet eten en voldoende bewegen om gezond te blijven dat weet iedereen wel. Maar dat je intuïtie volgen, en het vergroten van je positieve emoties en je sociale leven ook zo’n grote invloed heeft op je lichaam, daar sta je toch minder bij stil…

Wat jíj kunt doen…

Wat ik vooral heel positief vind, is dat dit boek je alle mogelijkheden biedt om zelf te werken aan je genezing en gezondheid zodat je minder afhankelijk wordt van wat er regulier geboden wordt bij kanker.
In plaats van je machteloos voelen en overgeleverd zijn aan wat een ander voor je beslist, geeft dit Kelly Turner met dit boek jou allerlei tools om zèlf weer de teugels in handen te nemen van je gezondheid.

Dit boek is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar en te bestellen bij iedere boekhandel.
Het is een enorme aanrader voor iedereen die geeft om gezondheid, je eigen en die van je dierbaren!

Kirsten

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Kirsten Cooiman

Kirsten Cooiman

Kirsten is gepassioneerd onderzoeker naar gezond en gelukkig leven.
Zij is coach (o.a. NLP), nieuwsgierig en leergierig met een hele volle boekenkast, wereldreiziger en natuurliefhebber. Ook geeft zij via www.talenbijles-zutphen.nl bijles in o.a. Engels en Duits aan scholieren. Zij heeft Happybooks gecreëerd om haar liefde voor boeken te delen en jou te helpen precies hèt boek te vinden, dat jouw leven nu mooier kan maken.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.