Spiritualiteit

Light is the new black

light-is-the-new-black-rebecca-campbell

Light is the new black – Rebecca Campbell

Het universum heeft zo zijn manieren…

Anderhalf jaar geleden kocht ik Light is the new black als ‘opvullertje’ om mijn verzendkosten gratis te krijgen. Niet wetende dat dit boek me zou pakken, me zou veranderen en een rots in de branding zou worden voor mij. Terwijl het andere boek dat ik bestelde uiteindelijk bijna onaangeraakt in m’n boekenkast staat, heb ik dit boek al duizenden keren gelezen en opengeslagen. Tja, het universum heeft zo zijn manieren.

Light is the new Black is een boek dat gaat over het verbinden met de lichtwerker in jou. Het volgen van jouw pad door te doen wat je leuk vind, wat je enthousiast maakt en waar je van gaat stralen. Het neemt je mee naar jouw innerlijke wijsheid en purpose. Het helpt je bij de obstakels die op de weg verschijnen, bij twijfel, bij angst, bij onzekerheid.

Coming out of the spiritual closet

Ik ben een echte fan geworden van Rebecca Campbell, de auteur. Ze beschrijft hele spirituele (en noem het maar zweverige) dingen op een luchtige en eigentijdse manier. Dat maakt dat je je interesses in dat ‘zweverige’ toe gaat staan, het niet meer zo raar vind en er juist vertrouwd mee raakt.

Het is niet een boek waarin je leert hoe rituelen gaan, waar kristallen voor staan en dat soort uiterlijke dingen. Dit boek gaat om het innerlijke. Contact maken met ‘your soul’s calling’ en ‘working your light’.

In haar verhaal herkende ik mezelf. Hoe ik soms kan twijfelen aan mezelf, kan strubbelen in relaties en het gevoel dat ik iets anders hier kom doen dan wat ik doe.. Ze vertelt hoe ze in een mum van tijd een lange liefdesrelatie beëindigde, haar werk niet meer paste, goede vrienden overleden en hoe alles ineen stortte. Ze beschrijft wat haar geholpen heeft om in die chaos zichzelf te vinden en hoe je dat zelf ook kan (of je je nu wel of niet in totale chaos bevindt).

Durf je eigen pad te volgen

Ze beschrijft de roep die al van jongs af aan in haar aanwezig was, maar waar ze lange tijd geen gehoor aan durfde te geven. Rebecca vertelt over haar eigen ‘coming out of the spiritual closet’ en hoe haar leven veranderd is toen ze doorkreeg wat eigenlijk haar pad was.

Eerst dacht ik dat ik die roep niet kende: ‘Nee, hoor, ik niet!’. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik wel een roep in mezelf voel, die ik eigenlijk geen ruimte durf te geven. Een roep om de dingen te doen die ik leuk vind, waar ik goed in ben en van ga stralen. Nu een jaar na de aankoop en het lezen van dit boek heb ik een eigen onderneming en doe ik iets waar ik ook echt van ga stralen en waar ik ontzettend blij van word. Dit boek heeft me zeker geholpen dat te vinden in mezelf, dat ding dat bij mij past, mijn purpose.

Hoe weet je wat je purpose is?

Rebecca laat je ervaren om je eigen innerlijke kracht te voelen en spoort je iedere keer weer om te doen waar je blij van wordt. Ze helpt je om te zien wat jouw doel is in dit leven en hoe je met allerlei belemmerende factoren om kunt gaan om jouw licht te laten stralen. Wat te doen met al je twijfels over jezelf? Wat te doen met ‘wat zullen ze van me denken’?

Daarnaast staan er fijne korte oefeningen in beschreven die de informatie die je leest heel praktisch maakt en er voor zorgt dat het boek een transformerend effect heeft.

In het boek zijn er bladzijdes met een prachtige en sterke quote of vraag. Zodat als je eens zomaar het boek pakt, je altijd inspiratie, motivatie en herkenning vindt. Dit boek heeft mij laten zien dat ik niet raar ben met mijn verlangen om me spiritueel meer te ontwikkelen. Om meer met de natuur te doen en om dichter bij mezelf te willen zijn.

Helderheid

Het boek heeft mij heeft het veel rust gebracht en een nieuwe verbinding met mijn purpose. Wat eerst zo vaag was, want ‘hoe doe ik dat dan?’, werd steeds duidelijker door de stappen die in het boek staan.

Ik raad het boek aan als je op zoek bent naar jouw passie, jouw purpose. Als je de liefde en erkenning verlangt om jezelf mee te omringen; als je twijfelt aan jezelf, in de war bent of als je jezelf onzeker voelt. Het boek biedt je altijd de juiste helende woorden.

Als dit boek je aanspreekt, luister dan naar dat gevoel! Als je het boek leest, weet je waarom dit boek op je pad gekomen is. Echt een prachtig boek!

Desirée Broersma

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm! (Dit boek is tot nu toe alleen in het Engels verkrijgbaar, dus zoek goed naar de juiste en betaalbare uitgave)

 

Over de auteur

Desiree Broersma

Desiree Broersma

Desirèe is helemaal in-to de kaartleggingen en heeft haar eigen kaartdek ontworpen voor spirited business ladies. Pas sinds kort is ‘out of the spiritual closet’. Ze doet dingen (eigen onderneming, eigen kaartendek, coaching) die ze een paar jaar geleden zich niet voor had kunnen stellen. Ze woont samen met haar vriend en kitty in Brabant en werkt naast haar onderneming nog in het basisonderwijs als invalleerkracht.

2 Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.