Levensverhalen Zelfontwikkeling

Magisch brein magisch hart

magisch-brein-magisch-hart-james-doty

Magisch brein, magisch hart – James Doty

James, een levensverhaal

Soms heb je zo’n boek waar je direct door gegrepen wordt, en dit is er één van. Zodra ik de inleiding lees, word ik het boek in gezogen. Zelf vind ik de inleiding pittig, maar ligt waarschijnlijk aan mij (uhm, ik verplaats me soms iets te snel in een verhaal zal ik maar zeggen, en ik heb niet zoveel met bloed en operaties). Gelukkig blijft dit beperkt tot de inleiding én het loopt goed af. Het maakt wel dat ik direct meer wil weten over hoe het verder gaat.

Het blijkt een persoonlijk verhaal te zijn van de jongen James. De auteur heeft zijn eigen levensverhaal opgeschreven. Dat dit een bijzonder verhaal is blijkt. Een jongen die in een onstabiel gezin opgroeit met depressieve en alcoholistische ouders. Een harde wereld waarin de uitzichten niet positief zijn.

De lessen van magie

En daar is dan Ruth, die opmerkt dat hij een bijzondere jongen is. Ze leert hem de magie die hem het leven brengt waar hij zo naar verlangt. Daar waar in zijn jeugd helemaal niets mogelijk lijkt, blijkt juist dat hij het tegenovergestelde klaar krijgt. Hij wordt de gevierde chirurg waar hij van droomt.
De lessen over magie die Ruth heeft gegeven blijken te werken. Maar James heeft niet alle lessen op de juiste manier in praktijk gebracht. Hij vergeet te luisteren naar de waarschuwing van Ruth: ‘wat je denkt wat je wilt, is niet altijd wat goed voor je is’.

Het blijkt inderdaad niet allemaal rozengeur en maneschijn. Daar waar Ruth voor waarschuwde wordt waarheid: je krijgt niet altijd wat goed voor je is.

Na een dramatische periode besluit hij alsnog de les in praktijk te brengen: het hart openstellen. Pas dan ontdekt hij de geheimen van het hart en vindt hij het geluk waar hij naar op zoek was.

Mooi. Ontroerend. Ik kan niet anders zeggen. Als ik een traantje wegpink, wil dat echt wat zeggen. En dat gebeurde bij het lezen van zijn verhaal.

Het openstellen van je hart

Dit boek leert je de lessen over ontspannen, compassie, vergeving. Maar het leert je bovenal de lessen van het openstellen van je hart. Het alfabet van het hart van James helpt me hier heel erg bij. Ik herken er veel dingen in en dat maakt dat ik nu al denk: ik ben goed op weg!

Het mooie van dit boek is dat James zijn eigen levensverhaal heeft beschreven en het dus niet een opsomming is van ‘technieken’. Het mooie is ook dat je je eigen magie kunt creëren, het is vooral een aanmoediging. Het lukt bijzonder goed als je ook je hart hiervoor openstelt.

Terwijl ik dit blog schrijf en denk hoe ik het zal afsluiten, valt mijn oog op een stukje aan het einde van het boek. Dit raakte me en wil ik het graag citeren:

‘Ik dacht aan mijn leven en dat van Ruth. Ik besefte weer de kracht van haar woorden en de kracht van haar magie. Het is een kracht die in ieder van ons leeft en die slechts wacht op het moment waarop hij wordt vrijgelaten. Het is een geschenk dat we aan elkaar kunnen geven.’

Nu is het aan jou om je eigen magie te creëren en om haar aan anderen te leren. De hersenen en het hart kunnen als ze samenwerken de meest buitengewone magie maken die er is. Deze magie is echt.’

Need I say more?

Marlie Franssen

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm

Over de auteur

Marlie Franssen

Marlie Franssen

Marlie heeft jarenlang aan haar ‘zekerheden’ vastgehouden. Eén ding is zeker: ze was in een burn-out beland als ze was doorgegaan.
Door te onderzoeken en diep in haar hart te kijken, kwam ze er achter dat ze onwijs goed is in het luisteren naar mensen. En ze te coachen op hun gedachten die hen gevangen houdt. Verhip, een talent! (Werd vroeger niet verteld dat ze niet zo stilletjes moest zijn?)
Nu coacht ze mensen die (weer) de regie over hun eigen leven willen nemen. En deelt ze haar passie voor lezen en schrijven. En boeken; échte boeken hè.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.