home-without-books

Ook bloggen voor Happybooks?

Format voor bloggers

boeken-over-gelukBeste blogger,

Allereerst ontzettend leuk dat je interesse hebt in bloggen voor onze website! Wij zijn altijd op zoek naar mensen die hun liefde voor het inspirerende non-fictie boek met de wereld willen delen via het schrijven van een mooi blog.

Om te zorgen dat de website consistent is qua inhoud, overzichtelijk en kwalitatief goed, hebben we een format ontwikkeld voor de blogs op onze site. Verder zijn er nog een paar voorwaarden verbonden aan het schrijven voor Happybooks.
Als je een blog opstuurt om aan ons voor te leggen, gaan wij ervan uit dat je op de hoogte bent van de inhoud van hiervan en hiermee instemt. Je kunt alles hieronder lezen.

Ons format

1 – Je schrijft over een non-fictie boek, dat valt in een van onze categorieën, waar je zelf enthousiast over bent en dat je anderen zou aanraden. Dus geen negatieve recensies. Wij willen graag een positieve energie verspreiden! Het mag ook een Engelstalig boek zijn dat niet is vertaald. We streven wel naar minstens 60 á 70% boeken die ook in het Nederlands vertaald zijn.

2 – Een blog is tussen de 600 en 800 woorden en heeft een pakkende titel zodat de lezer nieuwsgierig wordt naar de inhoud. Je schrijft in de ik-vorm en spreekt de lezer aan met jij. Het is dus echt een persoonlijk blog en geen artikel. Het blog is onder verdeeld in alinea’s van max 300 woorden die ook een titel hebben die aanspreekt.

3 – Naast iets te vertellen over de inhoud van het boek in het algemeen, vertel je vooral wat jíj zo goed vindt aan het boek; wat jij ervan hebt geleerd of wat de inzichten zijn die je eruit hebt gehaald. Maak het persoonlijk zodat mensen zich kunnen herkennen in jouw verhaal.

4 – Bij het blog wordt een foto geplaatst. Het is fijn als je die zelf kunt aanleveren. Een foto met het boek erop is natuurlijk handig. De kwaliteit moet wel dusdanig zijn, dat het er op de site mooi uitziet. Lukt dit niet, dan proberen wij er een foto bij te maken of te zoeken. Het moet een horizontale foto zijn en als je een goede smartphone hebt, is een foto daarmee qua formaat en kwaliteit goed genoeg.

5 – Wij plaatsen bij iedere blog natuurlijk ook informatie over de auteur, jou dus!
Lever hiervoor een tekst aan over jezelf; een korte en luchtig geschreven bio van ongeveer 80 á 90 woorden, in de derde persoon geschreven. Geef ook je website en links naar sociale media door zodat die erbij kunnen worden geplaatst en iedereen jou kan vinden. En een leuke foto van jezelf, headshot bij voorkeur.

6 – Waarschijnlijk geheel ten overvloede, maar wij willen het toch even melden.
Uiteraard moet de content van jouw blog uniek zijn. Het mag niet al eerder zijn gepubliceerd op een andere website of blog. Google vindt dat namelijk helemaal niets, ziet dat als plagiaat en dat willen wij natuurlijk voorkomen. Bovendien word je minder goed gevonden door Google.

7 – Als we jouw blog vinden passen bij onze site en hem willen plaatsen, doen we de eindredactie zelf. Het is dus mogelijk dat de inhoud van je blog iets wordt aangepast, uiteraard in overleg met jou.

8 – Als je blog wordt geplaatst op Happybooks, dan vragen wij aan jou om dit blog in jouw eigen netwerk via o.a. de social media te delen. Wij zullen op onze beurt in de nieuwsbrief vermelden dat jouw blog op onze site is geplaatst, met daarbij een directe link naar jouw blog; ook wordt je blog op Facebook gedeeld en staat hij minstens een jaar op de website.
Door het delen van jouw blog zorgen wij voor een goede content op onze site en jij bereikt weer een nieuw publiek voor jouw eigen werk en/of onderneming. Een duidelijk geval van win-win dachten wij 😉

Video en podcast

Nog even dit.

Mocht je een fervent video blogger zijn die graag en goed video’s maakt, dan kun je ook een vlog maken over een boek. Podcasts zijn ook mogelijk en kunnen we plaatsen op onze site. Als je hier interesse in hebt, neem dan even contact met mij op.

Wij hopen dat alles duidelijk is en kijken uit naar het lezen van jouw bijdrage. Mocht je nog vragen hebben, neem dan kun je ons bereiken via kirsten at happybooks punt nl.

Keep reading & share your love for books!

xo Kirsten