Spiritualiteit

Vlog – Wat als DIT de hemel is?

anita-moorjani-wat-als-dit-de-hemel-is

Wat als dit de hemel is? – Anita Moorjani

Het gevoel kwijt

Een heel diep gevoel van zelfliefde, volledige zelfacceptatie en een diepgeworteld weten dat ALLES goed is. Dat hield Anita Moorjani over aan haar Bijna doodervaring die zij had tijdens een 30 uur durende coma. Zij had terminale kanker en haar organen begonnen ermee op te houden.

Zij bleef tegen alle verwachtingen in leven, genas binnen 6 weken en zag haar leven daarna compleet veranderen. Over deze hele periode schreef Anita Moorjani haar prachtige memoir ‘Ik moest doodgaan om te genezen’, ofwel ‘Dying to be me’. Hier kun je mijn eerdere blog over dit boek bekijken.

Na haar ziekte en totale genezing stond zij als een ander mens in het leven. Met al haar nieuwe inzichten, het diepe gevoel van vertrouwen en verbinding met het grotere geheel, kon zij niet meer leven zoals zij voor haar ziekte deed.

Alleen, de mensen om haar heen veranderden niet en de wereld was ook nog dezelfde als daarvoor. Zij merkte na verloop van tijd dat ze soms het gevoel van verbinding kwijtraakte. Dat zij haar diepe inzichten even vergat en werd meegesleept door de waan van de dag en de angsten van de mensen om haar heen.

Kennis van de hemel

Anita Moorjani is er van overtuigd dat iedereen bij geboorte weet wie hij echt is. Dat je weet hoe je kunt leven als in de hemel. Alleen, die kennis vergeet je, raak je kwijt en verwerp je omdat je je aanpast aan de samenleving en alle normen. Zij had die kennis opgedaan en wilde zichzelf en anderen helpen om die niet meer te vergeten.

In haar nieuwe boek wil zij je helpen om alle mythes die er zijn en die je in de weg staan, te ontkrachten. Om alle algemene overtuigingen en verwachtingen die je in de loop van je leven bent gaan aannemen als waar maar die je niet helpen, los te laten en te veranderen.

Bekijk hieronder de video die ik maakte over dit boek.

Kirsten Cooiman

Ik mag van de uitgever 1 exemplaar van het boek weggeven!
Reageer onder dit blog en vertel waarom jij dit boek graag wilt lezen.

OP WOENSDAG 16 NOVEMBER GA IK HET BOEK VERLOTEN

Je kunt ook reageren op de FB pagina van Happybooks, dan maak je 2x kans 🙂

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Kirsten Cooiman

Kirsten Cooiman

Kirsten is gepassioneerd onderzoeker naar gezond en gelukkig leven.
Zij is coach (o.a. NLP), nieuwsgierig en leergierig met een hele volle boekenkast, wereldreiziger en natuurliefhebber. Ook geeft zij via www.talenbijles-zutphen.nl bijles in o.a. Engels en Duits aan scholieren. Zij heeft Happybooks gecreëerd om haar liefde voor boeken te delen en jou te helpen precies hèt boek te vinden, dat jouw leven nu mooier kan maken.

12 Comments

 • Ik zou ditboek graag lezen omdat de titel mij heel erg nieuwsgierig maakt. Natuurlijk het stukje hierboven gelezen en onder de indruk.

 • Na het eerste boek van Anita Moorjani ben ik helemaal in de flow om haar volgende boek ook te lezen. Zeker nu ik de inspirerende blog en vlog van Kirsten heb gelezen en gehoord!

 • Klinkt prachtig Kirsten! Met de titel alleen had je me al te pakken.
  Het lijkt me enerzijds indrukwekkend en anderzijds verhelderend. Ik denk dat het erg in mijn lijn van denken ligt, lekker down-to-earth-spiritualiteit en kijken wat er nu werkelijk gezegd/veronderstelt wordt en in hoeverre ik daar in mee kan gaan…ofwel hoe zit het nu met de dingen die zo gepredikt worden. Je haalt het al met dat ego stukje bv…helemaal mijn manier van kijken! Zonder gezond stukje ego kun je niet zijn wie je werkelijk bent.
  Ik verwacht ook wel herkenning,. Niet dat ik een BDE heb, gelukkig niet! Maar als medium kan ik ook andere andere kant van de sluier kijken en ook op andere gebieden dingen zien die voor velen verborgen blijven. En wellicht word ik door haar ook weer wat wijzer over hoe in haar ogen en ervaring de dingen werken. Kortom echt een boek voor mij…eeneuh ik ben volgende week jarig *hint-hint* 😉

 • ik heb zelf vier jaar borstkanker, nu stadium vier. Haar boek kan mij helpen te vechten. Ik las ook de vierde dimensie van Hans Peter Roel. zou blij zijn dit te winnen. Alvast proficiat aan de gelukkige winnaar💖💖💖

  • Wat ontzettend zwaar voor je!! Heel veel sterkte in ieder geval. Ken je ook haar eerste boek? Dat zou ik zeker lezen als ik jou was! En je vindt op Happybooks ook een blog bij Gezond leven over Radicale Remissie, een enorme aanrader voor iemand in jouw situatie, en eigenlijk voor iedereen die graag gezond wil zijn en blijven. Warme groet, Kirsten

 • Dit lijkt me echt een zeer boeiend boek. Ik ben erg nieuwsgierig naar haar ervaringen en diepe inzichten. Ik maak graag kans op het boek 😀.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.