Gezond Leven Zelfontwikkeling

Ik wil rust, jij ook?

ik-wil-rust

Ik wil rust, alles om tot jezelf te komen – Harriet Griffey

Druk

‘Hoe gaat het met je?’

‘Ja, lekker druk hè.” Of ‘druk, druk, zeg’.

Herken je van jezelf dit antwoord? Of nog erger: stel jij iemand de vraag of hij/zij het lekker druk heeft? Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik die belachelijke laatste vraag nog altijd in mijn hoofd heb zitten. Waarom eigenlijk? Het is er in de loop der jaren ingesleten. Alsof druk zijn bepaalt hoe gelukkig of hoe goed je bezig bent. Het irriteert me als die vraag er weer eens uitfloept. En ik neem me voor om het nooit meer te vragen, echt niet.

Want wat heb je eraan om altijd maar druk te zijn? Om op een burn-out af te stevenen?
Ik weet hoe het is om op dat randje te zitten. Daar hoef je niet blij mee te zijn in ieder geval.

Rust

Geen wonder dat steeds meer mensen op zoek zijn naar rust. En ineens is het ook geen vies woord meer. Gelukkig niet.
Ik ben op zich erg goed in rust nemen. Altijd al geweest. Ik mag van mezelf niks doen, en dat levert mij veel op. Mijn hangmat is in de zomer mijn grootste vriend. Poetsen of niksen? Keuze is zo gemaakt! Ik weet dus al best dat het op zijn tijd erg goed is om rust te nemen.

Maar dit boek laat je zien hoe je rust kunt nemen buiten je hangmat.

Het compacte boek neemt je mee in de wereld van rust, hoe je die neemt en wat het je oplevert.
Een praktisch boekje, met handvatten over hoe de stress te doorbreken. Mooi kalmerend kleurtje op de omslag (ik ben nu eenmaal visueel). Met tips voor ademhalen en mediteren, gezonde voeding, tot aan een noodplan toe. Voor het geval je er echt niet meer uitkomt. Altijd handig voor als de situatie uit de hand dreigt te lopen.

Ik kan dan prima in een hangmat liggen, maar ik had wel moeite met rust nemen op mijn werk. Daar fluisterde toch altijd een stemmetje in mijn oor dat ik vooral bezig moest zijn, doorgaan! Actie!

Praktisch

Het leuke van dit boek is dat het beschrijft hoe je rust neemt in verschillende situaties: thuis, op het werk, in je relatie of met kinderen. Geen diepgravende analyses, maar gewoon tips, meteen aan de slag. Dus ja, je mag ook op je werk eens vaker zeggen: ho, nu even pas op de plaats, en je grenzen aangeven.
Fijn vind ik ook dat je meteen tips krijgt over hoe je rust creëert in je huis, welke kleuren en geuren een rustgevend effect hebben. Kortom, een breed, gemakkelijk geschreven boekje.

Heb je multitasken tot een ware kunst verheven? Maar kom je erachter dat het je eigenlijk niets oplevert? Of snak je ernaar om een keer te kunnen afschakelen? Dat je het jezelf toestaat niets te doen, zonder dat er een stemmetje begint te roepen ‘hé, luilak, ga eens iets doen?’

Lees dan dit praktische boek, en ga direct aan de slag. En koop een hangmat.

Marlie Franssen

Je kunt het boek HIER bestellen. Happybooks werkt samen met de meer dan 100 zelfstandige, échte boekhandels in Nederland die zijn aangesloten bij Libris. Als je deze link gebruikt dan steun je zowel de boekhandels, als Happybooks. En dat waarderen wij natuurlijk enorm!

Over de auteur

Marlie Franssen

Marlie Franssen

Marlie heeft jarenlang aan haar ‘zekerheden’ vastgehouden. Eén ding is zeker: ze was in een burn-out beland als ze was doorgegaan.
Door te onderzoeken en diep in haar hart te kijken, kwam ze er achter dat ze onwijs goed is in het luisteren naar mensen. En ze te coachen op hun gedachten die hen gevangen houdt. Verhip, een talent! (Werd vroeger niet verteld dat ze niet zo stilletjes moest zijn?)
Nu coacht ze mensen die (weer) de regie over hun eigen leven willen nemen. En deelt ze haar passie voor lezen en schrijven. En boeken; échte boeken hè.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.